Mark Zuckerberg a văzut în blockchain soluția de înlocuire a Facebook Connect

Fondătorul și conducătorul Facebook-ului, Mark Zuckerberg, a declarat că tehnologia blockchain ar putea fi un înlocuitor complet pentru Facebook Connect. Potrivit acestuia, utilitatea dezvoltată de el și colegii săi nu a fost suficient de decentralizată.

„Până acum nu ne-am gândit la mecanismul de lucru cu blockchain, dar el va permite utilizarea autentificării integrate în serviciile noastre, precum și în aplicații terțe. Facebook Connect a avut rezultate bune, dar nu a putut scăpa de control, motiv pentru care sistemul necesită descentralizare completă”, a spus Zuckerberg.

Utilizarea blockchain-ului va permite utilizatorilor să treacă verificarea fără intermediari. Aceasta înseamnă că datele personale ale acestora vor fi întotdeauna în siguranță, fiind prelucrate doar în cadrul serviciul vizat. Aceasta va oferi, de asemenea, o oportunitate de a reduce traficul companiilor intermediare, care sunt adesea frauduloase.

În ciuda multor stări optimiste ale lui Zuckerberg în adresa blockchain-ului, el a menționat că lucrul cu această tehnologie întâmpină dificultăți. Astfel, după scandalul cu Cambridge Analytica, Facebook a blocat accesul la datele personale ale utilizatorilor pentru lucrătorii implicați în incident.

Prin utilizarea blockchain-ului cu autentificarea descentralizată, acest lucru nu va fi posibil. Societatea trebuie să decidă singură dacă poate să își asume responsabilitatea deplină pentru datele sale personale.Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.