O călătorie pe „Drumul banului” pentru elevi și studenți

În perioada 4-8 noiembrie 2019, Banca Națională a Moldovei (BNM) și Centrul Analitic Independent „Expert-Grup” vor organiza o călătorie pe „Drumul banului” – eveniment dedicat elevilor și studenților din toate instituțiile de învățământ din țară.

Evenimentul este organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Economisirii, marcată anual pe 31 octombrie, și se va desfășura în comun cu băncile din Republica Moldova.

Călătoria va începe la BNM, locul din care pornește drumul banilor în economie, BNM deținând rolul excluziv de a emite bancnote și monede ca mijloc de plată.

În sala de expoziții a BNM, vizitatorii vor afla care sunt cele mai importante evenimente din istoria leului moldovenesc, dar și care sunt elementele de siguranță ale bancnotelor.

„Drumul banului” va continua spre băncile comerciale, unde tinerii vor afla care este rolul acestora și cum ele funcționează, cum ajung banii în aceste instituții și cum ulterior acced în economia reală. În cadrul vizitelor la bănci, participanții vor beneficia și de o lecție de educație financiară la care vor afla care sunt principalele concepte și produse financiare existente momentan pe piața financiară autohtonă.

Vizitele de studiu pe „Drumului banului” vor fi organizate, în perioada 4-8 noiembrie, cu începere de la ora 13:00, pentru a nu perturba procesul de studiu. Accesul se va face în baza listelor întocmite în prealabil. Elevii cu vârsta sub 18 ani, trebuie să fie însoțiți de un matur, care va fi responsabil pentru securitatea minorilor pe durata excursiei.

Solicitările pentru participare pot fi transmise până pe 25 octombrie 2019, ora 16.00, la adresa electronică [email protected], pe profilul de Facebook al BNM https://www.facebook.com/BNMoficial/ sau pe pagina de Facebook a proiectului de educație financiară „Învață! Dă sens banilor” https://www.facebook.com/dasensbanilor/.

„Drumul banului” este un eveniment organizat în cadrul proiectului de educație financiară „Învață! Dă sens banilor” lansat în luna martie 2019 de către BNM și Expert-Grup. Proiectul a fost inițiat cu scopul de a spori nivelul de înțelegere a principalelor concepte și produse financiare în rândul tinerilor, astfel încât, ajunși în fața unor situații cu impact financiar, aceștia să ia decizii corecte în gestionarea propriilor venituri.

Sursa: bnm.md

In this article


Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.