Portofoliul de garanții financiare emise pentru garantarea creditelor IMM-urilor a crescut cu 76,12% în 2017

Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), în contextul realizării politicii statului privind facilitarea accesului IMM-lor la resurse financiare, a desfășurat o ședință comună cu băncile partenere, în cadrul căreia a fost trecută în revistă rezultatele comune obținute în procesul de garantare a creditelor pentru întreprinderile mici și mijlocii în anul 2017, prin intermediul Fondului de Garantare a Creditelor (FGC).

A fost evidențiat faptul că, în rezultatul îmbunătățirii proceselor de garantare, în anul 2017 s-a înregistrat o creștere a portofoliului de garanții financiare pentru IMM-uri de 76,12%, care a făcut posibil atragerea resurselor financiare în economie în valoare de 231 milioane lei.

Totodată, a fost pusă în discuție politica Fondului pentru anul 2018, care este orientată spre simplificarea procesului de obținere a garanțiilor financiare, utilizarea mai eficientă a tehnologiilor informaționale în procesul de garantare, precum și susținerea ramurilor prioritare ale economiei.

Părțile au reiterat faptul că, atât pentru ODIMM, cât și pentru băncile partenere, rămâne drept prioritate dezvoltarea proceselor de garantare întru facilitarea continuă a accesului IMM-urilor la resurse financiare.

Partenerii au fost de acord că IMM-urile din Republica Moldova percep și în continuare accesul la finanțare drept principalul obstacol care tergiversează dezvoltarea sectorului antreprenorial.

FGC este primul şi unicul fond de garantare a creditelor din Republica Moldova care a fost creat din resursele bugetului de stat și are drept scop susținerea IMM-urilor la accesarea resurselor financiare.Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.