Preţul petrolului creşte după moartea regelui Arabiei Saudite

Prețul petrolului continuă să crească pe parcursul zilei de tranzacționare de vineri, după vestea morții regelui Abdullah al Arabiei Saudite.

La ora 9:26 (ora Chişinăului) prețul futures pentru luna martie la petrolul de marca Brent a crescut cu 2% – până la 49.49 dolari pe baril, iar la marca WTI a crescut cu 1,68% – până la 47.09 dolari pe baril.

Al șaselea rege saudit Abdullah a murit la vârsta de 91 ani. Tronul este ocupat de fratele său Salman.

Moartea regelui Abdullah va creşte incertitudinea și volatilitatea prețului la petrol pe termen scurt„, a declarat pentru agenția Bloomberg, analistul Neil Beveridge de la Sanford C. Bernstein & Co.

Unii analiști au exprimat părerea că, piața este într-o stare de incertitudine din cauza politicii noului rege legate de problema excesului de petrol pe piaţă.

Alți analiști cred că, în timpul apropiat piețele se vor concentra asupra deciziei noului rege în legătură cu păstrarea în funcţie pe actualul ministru al petrolului Ali al-Naimi, care ocupă acest post din 1995. Astfel, economistul principal Florence Eid-Oakden  de la Arabia Monitor  a declarat că, actualul ministrul este respectat și cunoscut în țară și că va rămâne în funcție până la înlocuirea întregului cabinet.Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.