Warren Buffett explică de ce nu crede în Bitcoin

Bine-cunoscutul investitor, Warren Buffett, a spus că piața criptovalutară nu-i provoacă încredere. Potrivit lui, Bitcoin și toate celelalte criptomonede nu au perspective, deoarece nu au valoari reale. Buffett a menționat, de asemenea, că nu deține active digitale și nu se gândește încă să le achiziționeze.

Buffett, într-un interviu pentru CNBC, a spus că Bitcoin este de fapt o „armă a șarlatanilor”. Potrivit lui, din cauza lipsei de perspective, mulți investitori în active ar putea, mai devreme sau mai târziu, să rămână fără nimic.

În plus, Bitcoin, ca și alte criptomonede, nu are nicio valoare în termeni reali. În cazul în care o tehnologie alternativă vine să înlocuiască blockchain-ul, toate capacitățile miniere nu vor fi utilizate conform destinației. Acest lucru promite prăbușirea pieței criptovalutare, întrucât deține un potențial necorespunzătoare pentru funcționare.

„Bitcoin-ul atrage șarlatani. Este vorba despre scheme frauduloase în blockchain care fac posibil retragerea unor sume uriașe de bani și spălarea veniturilor ilegale ca urmare a operațiunilor criminale. Faceți ceva fals și-l vindeți, dar tot nu vor fi bani”, a spus Buffett.

Conducătorul companiei Berkshire Hathaway a menționat, de asemenea, că a vorbit anterior negativ despre Bitcoin, dar nici în prezent nu a găsit motive să-și schimbe punctul de vedere. El a numit blockchain-ul o tehnologie promițătoare, însă instabilitatea sa nu permite aplicarea la maxim la nivel de stat.Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.