Moldindconbank vine cu sfaturi cum să te protejezi împotriva Phishing-ului

În ultima perioadă, se denotă scheme de tip PHISHING în Moldova! Infractorii folosesc imaginea întreprinderilor cu reputație bună (Companii Aeriene, servicii poștale, ș.a), atrăgând clienții să participe la concursuri sau promoții false.

Astfel, utilizatorii, prin intermediul rețelelor de socializare și a site-urilor pe care navighează, accesează invitația de a participa la un pretins sondaj realizat de întreprindere, la care respondenții sunt anunțați că au devenit câștigătorii unor premii (bilete avia la preț foarte redus, dispozitive mobile, ș.a).



Această loterie falsă este de fapt un truc de înșelătorie în scopul obținerii de date confidențiale ale cardurilor de plată și a accesului la mijloacele financiare din conturile bancare ale clienților. Astfel, clienții devin victime ale phishing-ului!

Cum vă protejați împotriva Phishing-ului?

  • Nu accesați mesajele de tipul celor descrise mai sus;
  • Majoritatea link-urilor către site-urile respective sunt promovate în rețelele de socializare (Facebook, Odnoklassniki, ș.a.), tratați cu suspiciune sporită credibilitatea acestora;
  • Evitați reducerile exagerat de mari;
  • Pentru a verifica veridicitatea promoțiilor vă sugerăm să accesați paginile oficiale ale întreprinderilor respective;
  • Nu accesați link-urile din promoții care presupun redirecționarea pe site-ul întreprinderii;

De asemenea, înainte de a efectua o plată pe site-uri mai puțin cunoscute, vă recomandăm să acordați o atenție deosebită la următoarele aspecte:

  • Verificați adresa URL – comercianții dubioși utilizează URL-uri similare cu paginile populare (ex de fraudă: www.amazon.sales.cn);
  • Verificați dacă conexiunea este de tip SSL (în fața adresei, este afișată expresia „https://”);
  • Utilizați soluții antivirus și anti-phishing;
  • Verificați veridicitatea comercianților utilizând portalul www.scamadviser.com sau efectuând o simplă căutare prin motoarele de căutare (ex. Google);
  • Asigurați-vă că pe site sunt prezente: logotipurile Verified by Visa, MasterCard Secure Code, rubrica „Contact us” și datele de contact ale comerciantului, existența termenilor și condițiilor, politica de anulare.
    Introduceți datele cardului (numărul, data expirării, codul CVV/CVC) doar pe pagina securizată (de regulă, pagina va avea conexiune https);
  • Nu furnizați comerciantului mai multe date, decât datele necesare efectuării livrării (Nume, prenume, adresa de livrare, telefon de contact).

De asemenea, ca o modalitate de protecție contra fraudelor efectuate în internet, vă sugerăm să utilizați metodele suplimentare de securitate oferite de Bancă: fereastra tranzacțională, aplicarea limitelor pentru tranzacțiile efectuate fără prezența fizică a cardului.

Securitatea datelor și resurselor dvs. financiare sunt o prioritate pentru Moldindconbank.



Sursa: micb.md



Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.