Banca Naţională a Moldovei (BNM) a aprobat recent componența noului Consiliu al BC „Banca Socială” S.A.. Dintre aceştia fac parte Valentin Cunev care a fost membru şi în Consiliului precedent, Leontie Suholitco şi Valentin Novosadiuc.
Leontie Suholitco este unul dintre cei mai importanți specialişti din domeniul dreptului administrativ şi constituțional, iar Vladimir Novosadiuc conduce una dintre cele mai mari agenţii informaţionale din ţară.
Preşedintele interimar al Băncii, Natalia Rahuba, a menţionat anterior că odată cu aprobarea noului Consiliu a început procesul de îmbunătăţire a structurii organizaţionale a Băncii şi implementarea noului regulament intern de activitate. Totodată, administraţia Băncii a primit un şir de recomandări din partea un grup de consultanţi internaţionali privind îmbunătăţirea situaţiei actuale şi creşterea eficacităţii mai multor subdiviziuni cheie după elaborarea unui studiu cu privire la structura şi principiile de funcţionare ale Băncii.
La modul general, Banca are ca obiectiv majorarea şi diversificarea portofoliului de clienţi. Personalu instituției lucrează intens asupra elaborării şi implementării produselor atractive pentru clienţi corporativi. De asemenea, echipa este mobilizată în procesul de creare a noilor produse retail pentru populaţie.
Promovarea serviciilor sale se va face în continuare prin reţeaua vastă a Băncii, care constă din 19 filiale şi 50 agenţii, amplasate în toate regiunile ţării. Este necesar de menţionat că pentru ultimele nouă luni, BC „Banca Socială” S.A. a înregistrat o creştere importantă a portofoliului de credite. Volumul acestuia s-a majorat cu 16%, atingând nivelul de peste 3 miliarde lei.
Totodată, Natalia Rahuba a declarat că îndeplinirea sarcinilor stabilite, va permite majorarea activelor financiare, care şi la moment demonstrează o creştere stabilă. În perioada ianuarie – septembrie 2014, volumul acestora a crescut cu 32,8% – unul din cei mai buni indicatori din sistemul bancar moldovenesc. Activele ponderate la risc s-au majorat cu 10,6%. Pe lângă toate acestea, în decursul perioadei analizate, lichiditatea curentă a instituției depăşea norma stabilită, iar la finele trimestrului III a ajuns la 36,8 la sută. Volumul resurselor atrase în raport cu aceeaşi perioadă a anului precedent, s-a majorat cu 52%. Experţii sunt de părerea că această situaţie demonstrează încrederea din partea acţionarilor şi a clienţilor corporativi, cât şi a persoanelor fizice.
Datele statistice arată că BC „Banca Socială” S.A. menţine poziţia de lider la transferurile internaţionale băneşti. La moment, Banca lucrează cu 12 sisteme de acest fel şi chiar recent a mai semnat un nou acord de colaborare cu „Caspian Money Transfer”.
În prezent, se lucrează asupra certificării cardurilor proprii EMV în sistemele de plăţi Visa şi MasterCard şi spre sfîrşitul lunii noiembrie acestui an va începe emiterea cardurilor cu cip. Aceste tipuri de carduri sunt mult mai sigure şi fiabile.
Toate acestea, arată că BC „Banca Socială” S.A. este îndreptată spre o creştere stabilă şi face totul posibil pentru întărirea poziţiilor sale pe piaţa bancară a Republicii Moldova.
Sursa: Logos Press
Traducere şi adaptare: Wall-Street.md