Tinerii din Hînceşti au participat la workshop-ul ,,Crează-ţi o afacere din resurse proprii”

La 18 octombrie curent în or. Hînceşti, tineri doritori de a iniţia o activitate antreprenorială au participat la workshop-ul ,,Crează – ţi o afacere din resurse proprii’’. Scopul evenimentului a fost creşterea nivelului de cunoştinţe în domeniul antreprenorial, pentru tinerii din or. Hînceşti.

Evenimentul a fost organizat de CBV Media Group în parteneriat cu Reţeaua Globală a antreprenoriatului din Moldova (GEN) şi Primăria or. Hînceşti.

În calitate de moderator a workshop – ului a fost Doamna Olesea Şolpan Fortuna, Preşedintele GEN Moldova, care a fost ca o carte deschisă cu un bagaj enorm de cunoştinţe în afaceri, oferind tinerilor posibilitatea să înţeleagă, ce calităţi are un antreprenor şi ce traseu merită să parcurgă un agent economic orientat spre consumator.

Despre reguli în antreprenoriat, compatibilitate, pasiuni, valori, rezultat, s-a discutat la acest eveniment, într-o formă lejeră şi pozitivă, iar tinerii au plecat acasă cu unicul gînd, dacă merită să devină oameni de afaceri.

Un antreprenor este cel care se implică în ceea ce face, are iniţiativă, adoră viaţa, învaţă din greşeli, eşuează uneori, trăieşte orice clipă fericit, iar atunci cînd este nevoie sprijină pe alţii.

În comparaţie cu calităţile antreprenorului, cei care doresc, se gîndesc să se iniţieze în afaceri participă, dar nu se implică, aşteaptă iniţiativa, îi este mereu frică de riscuri, analizează mereu negativ, ceea ce denotă, că după fiecare eşec, ei se vor simţi frustraţi şi oricare cădere va fi o gaură neagră spre un nou început.

Menţionăm, că un asemenea eveniment în afaceri în or. Hînceşti , are loc pentru a 2-a oară, primul, fiind ,,Pas cu Pas în Afaceri’’, care a fost un eveniment unicat şi a adunat peste 60 de participanţi din diverse localităţi ale ţării.

Cornelia Zelinschi, organizatoarea evenimentului vine cu un sfat către toţi tinerii din R. Moldova. ,,Dacă esti un tînăr, dinamic, flexibil, mereu ţintit spre schimbare şi ai o idee de afacere, atunci nu sta mult pe ginduri, crează-ţi din pasiunea, hobby-ul tău o activitate profitabilă, actionează legal şi chiar tu poţi deveni istoria de succes a propriului tău destin. Nu uita! Viaţa e un joc de noroc. Doar, încercînd poţi înţelege, care este cheia succesului, iar regula jocului o descifrezi doar tu. Fii optimist, trăieşte cu fericire viaţa, bucură-te de succese şi caută să ai lîngă tine, doar oameni, care te susţin”.

Crează-ţi afacerea la tine acasă!



Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.