Cinci moduri în care gândesc săracii

wall-street.md

Majoritatea dintre noi ne zbatem să ne ajungă banii din salariu de la o lună la alta și să mergem și într-o vacanță pe an. Pe măsură ce nivelul veniturilor crește, numărul reprezentanților acelor categorii de venit scade.

De regulă, am preluat marea majoritate a convingerilor despre bani încă din copilărie, de la părinții și rudele noastre apropiate. Nu mai este o noutate pentru nimeni faptul că oamenii bogați gândesc diferit de cei săraci. Și, dacă convingerile pe care le ai despre bani sunt caracteristice persoanelor sărace, îți vor sta în calea atingerii prosperității.

Vă prezentăm cinci convingeri pe care le au oamenii săraci și de care faceți tot posibilul să vă feriți.

„Mai mulți bani înseamnă mai multe probleme”. Această idee simplă este folosită de persoanele care nu au bani pentru a se justifica de ce au mai puțini bani decât alții sau de ce au ajuns faliți. „Dacă mai mulți bani înseamnă mai multe probleme, atunci arată-mi problemele, deoarece eu am încercat să fiu falit și m-am confruntat cu mai multe probleme. Încetează să prezinți bogăția ca fiind urâtă. Nu este așa”, scrie Grand Cardone, expert în vânzări la nivel internațional, citat de Entrepreneur.com. Adevărul este, spune specialistul citat, că mai mulți bani înseamnă să ai ai mult control și mai multe opțiuni în fiecare aspect al vieții tale.

„Ai nevoie de bani ca să faci bani”. Adevărul este că peste trei sferturi dintre milionarii contemporani cu noi sunt milionari la prima generație. Asta înseamnă că acești oameni au devenit bogați pentru că au avut curaj să-și urmeze ideile. Ca să faci bani la început, nu ai nevoie de bani, ci de curaj și perseverență. Convingerea că ai nevoie de bani ca să produci bani te face să te simți o victimă și te pune într-o situație aparent fără ieșire.

„Banii nu cresc în copaci”. Persoanele care aruncă de obicei această propoziție sugerează de fapt că banii sunt limitați și se câștigă extrem de greu. Poate că nu multe persoane știu că în lume există o sumă de aproximativ 134.000 miliarde de dolari, bani lichizi, conturi curente și economii. Singura limitare în privința banilor pe această planetă sunt convingerile limitative ale celor săraci.

„Banii sunt rădăcina tuturor relelor”. De fapt, această expresie sună de fapt astfel: „Iubirea de arginți este rădăcina tuturor relelor”. Prima parte a fost uitată și s-a ajuns ca o mare parte din populație să credă că banii sunt ceva rău. Nu este nimic greșit în a fi bogat. Mai mult, fondatorul Microsoft, Bill Gates, a spus, la un moment dat: „Nu este vina ta că te-ai născut sărac, dar este vina ta dacă rămâi sărac”. De fapt, este mai rău să nu fii capabili să-ți întreții familia, să faci donații, să mergi în vacanță, să-ți crești afacerea și să-ți îndeplinești visele.

„Oamenii bogați sunt egoiști”. De fapt, egoismul nu are nimic de-a face cu nivelul venitului unei persoane. În plus, fiecare are nevoie de o doză de egoism, adică de o atitudine orientată spre propriul succes, pentru a reuși în viață. Până nu dobândești tu însuți bani, cunoștințe, calități și abilități, nu ai cum să ajungi vreodată să le împarți cu alții.

Sursa: money.roJoin the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.