Vezi cum să activezi serviciul 3D Secure de la Moldindconbank pentru a-ți proteja tranzacțiile online

Card bancar Moldinconbank

3D Secure este cel mai înalt standard de securitate oferit deţinătorilor de carduri Moldindconbank, care presupune autorizarea tranzacţiei efectuate pe internet, cu o parolă unică, generată de fiecare dată cînd faceți o plată online, la comercianţii certificaţi la acest serviciu. Astfel, 3D Secure te protejează împotriva utilizării neautorizate a cardului tău.

Cum activăm 3D Secure?

Activarea se realizează în momentul efectuării unei tranzacții pe Internet și este gratuită!

Important! După data de 01.09.2016 toţi clienții Moldindconbank, care vor dori să efectueze tranzacții pe internet cu cardul, vor utiliza obligatoriu serviciul 3D Secure.

Pentru a beneficia de 3D Secure este necesar să urmezi pașii de mai jos:

1. Am efectuat o cumpărătură online sau am plătit pentru un serviciu și am introdus datele cardului. Pentru a confirma tranzacția tastăm ”Plătește”,” Continuare” sau o altă opțiune disponibilă, în dependență de site-ul pe care facem plata. De regulă, o astfel de pagină conține următoarele cîmpuri:

3D secure Moldindconbank

2. Se va deschide o nouă pagină, disponibilă în limba română, rusă și engleză, care poate fi modificată prin selectarea iconiței din partea dreaptă sus a paginii. După ce am luat cunoștință cu ”Regulile și Condițiile” serviciului 3D Secure, selectăm butonul ”Activați”:

Siguranta tranzactiei Moldindconbank

3. Alegeți una din metodele disponibile prin care doriți să primiți parola pentru autentificarea tranzacției: prin SMS sau în aplicația MICB Mobile-Banking și tastați butonul ”Transmite”. Vom descrie ambele opțiuni.

3D Secure Moldindconbank

4. În pagina următoare este necesar de completat datele solicitate și să tastați butonul ”Continuare”:

  • Dacă ați ales să primiți parola prin SMS, atunci în scurt timp, veți primi la numărul de telefon mobil, indicat în cererea de deschidere a contului de card, un mesaj ce va conține parola de unică folosință.

 

3D Secure Moldindconbank

Important! Dacă vă aflați în afara țării sau nu puteți primi parola prin SMS din alte motive, alegeți metoda ”Parola generată în aplicația mobilă”, vă autentificați în aplicația Mobile-Banking de pe telefonul mobil și selectați opțiunea ”Generarea parolei de unică folosință”. În cîmpul ”Codul tranzacției” introduceți codul tranzacției afișat pe pagina web și selectați ”Generează parola”:

3D Secure Moldinconbank

5. Verificați dacă nr. cardului a fost introdus corect și dați click pe butonul ”Continuare”:

3D Secure Moldinconbank

6. Ați activat cu succes serviciul 3D Secure! Acum efectuați plăți pe internet în maximă siguranță!

Mai multe informații despre 3D Secure de la Moldindconbank găsești pe pagina: micb.md/3D-secure-ro/Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 comment

  1. Recomandări pentru sporirea siguranței în utilizarea cardului de plată în mediul online | EDUFIN.MD Răspunde

    […] în cadrul platformelor de comerț electronic prezența simbolurilor de 3D – Secure (Mastercad SecureCode, VERIFIED by VISA, American Express SafeKey). Acestea sunt de obicei afișate […]