Au fost limitate mecanismele de tranzacţionare ale acţiunilor băncilor la Bursa de Valori a Moldovei

Consiliul Bursei de Valori a Moldovei a efectuat modificări şi completări în Regulile Bursei de Valori a Moldovei la 13 februarie 2014, care ar limita mecanismele de tranzacţionare ale acţiunilor băncilor licențiate la bursă.

Conform procedurilor, aceste modificări şi completări au trecut la 20 decembrie 2014 aprobarea Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare iar odată cu publicarea hotărâri în Monitorul Oficial din 23 decembrie 2014, noile prevederi au intrat în vigoare.

Până la moment, tranzacționarea acţiunilor băncilor licențiate era posibilă prin toate mecanismele permise la bursă, cum ar fi: pe piaţa interactivă prin ordine limită şi de piaţă iar pe piaţa directă prin ordine directe şi condiționale. Noile prevederi interzic tranzacționarea acţiunilor băncilor licențiate pe piaţa directă, înafară de executarea ordinilor în condițiile unei oferte publice pe piaţa secundară.

Totodată, aceste modificări şi completări, au atins şi acţiunile societăţilor pe acţiuni care sunt listate la bursă, dar că în cazul lor, pe piaţa directă le mai este permis tranzacționarea prin intermediul licitațiilor cu strigare cu pachete unice.

Noile prevederi au scopul de a proteja acțiunile băncilor licențiate şi societăților pe acțiuni listate la Bursa de Valori a Moldovei.Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.