BC „UNIBANK” S.A. este supusă unei administrări speciale

Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a Moldovei (BNM) a instituit administrarea specială asupra BC “UNIBANK” S.A., începând de azi, ora 11:30, pentru o perioadă de 9 luni, se anunţă într-un comunicat emis de BNM.

În calitate de administrator special al Băncii a fost numit Ruslan Grate, cu atribuţii şi drepturi prevăzute la cap.V2 al Legii instituțiilor financiare.

Pe perioada administrării speciale, drepturile şi obligaţiile acţionarilor, Consiliului Băncii, Preşedintelui şi ale Consiliului de Administrație se suspendă şi se exercită de către administratorul special.

Acest lucru nu trebuie să creeze panică în rândul clienților Băncii.

Conform comunicatului, s-a instituit un moratoriu pe termen de 2 luni începând cu data de 30 decembrie 2014 asupra tuturor creanţelor creditorilor faţă de B.C. ”UNIBANK” S.A., cu excepţia anumitor categorii de operaţiuni.

După perioada de administrare specială, activitatea BC „UNIBANK” S.A. va reveni la regim obişnuit.

Este de menţionat faptul că, Hotărîrea Consiliului de administraţie al Băncii Naţionale a Moldovei poate fi contestată prin adresarea unei cereri prealabile Consiliului de administraţie al Băncii Naţionale a Moldovei, în termen de 30 de zile de la data comunicării hotărîrii, în condiţiile art.11 al Legii nr.548-XIII din 21.07.1995 cu privire la Banca Naţională a Moldovei.Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 comment

  1. Dionisie Comerzan Răspunde

    Practica BNM-ului de a pune administrare special înainte de un eveniment sau o sărbătoare, e o prostie! Păcat că războiul politic este dus și pe tărâmul sistemului bancar, băncile fiind folosite ca instrument de negociere a funcţiilor în organizaţiile de stat.

  2. Sergiu Răspunde

    şi nu doar de negociere, ci şi a posibilităţii de a băga beţe în roate în oricare tip de afacere….