BCR Chișinău participă la promovarea culturii financiare în rândul copiilor

BCR Chișinău se alătură și în acest an efortului comun de promovare a educației financiare în rândul copiilor și tinerilor din Moldova, în cadrul Săptămânii Internaționale a Educației Financiare (Global Money Week), cu scopul de a le transmite cunoștințele și abilitățile necesare de a-și gestiona eficient banii și de a lua decizii financiare inteligente.

În perioada 12-18 martie, BCR Chișinău va organiza activități specifice pentru elevi din câteva instituții de învățământ preșcolar din Chișinău, Bălți și Cahul, la care specialiștii băncii vor vorbi despre bani și utilitatea lor, de ce este importantă economisirea, precum și ce reprezintă banca și serviciile bancare. De asemenea, elevii vor avea ocazia să vadă cum funcționează o bancă din interior.Ediția a 7-a a Săptămânii Internaționale a Educației Financiare, cu genericul „Aspectele legate de bani contează” (Money Matters Matter), este coordonată de organizația Child and Youth Finance International. Evenimentul este organizat anual, la nivel global, având misiunea de a spori conștientizarea față de importanța educației financiare și a incluziunii financiare pentru copii și tineri.

Amintim că BCR Chișinău se implică activ în acțiuni de responsabilitate socială prin organizarea anuală a concursului Bursa Speranței, lansat oficial pe 14 mai 2015. Scopul acestuia este susținerea educației tinerilor din Moldova cu rezultate remarcabile în activitatea de studii și cercetare pe parcursul anului de studii, în domeniile cu un impact deosebit asupra dezvoltării durabile a Republicii Moldova, cum ar fi: tehnic, agricol, medical sau pedagogic.

Siguranța zilei de mâine începe cu educația financiară eficientă.Sursa: bcr.md

In this article


Join the Conversation

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.