BERD acordă Mobiasbancă – Groupe Société Générale un împrumut de 20 milioane euro

În cadrul programului Liniei de Creditare EU4Business – EBRD, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) acordă Mobiasbancă – Groupe Société Générale un împrumut suplimentar de 20 milioane euro pentru a răspunde cererii înalte de finanțare a companiilor locale care investesc în îmbunătățirea calității produselor și serviciilor lor.

Împrumutul de 10 milioane de euro oferit Mobiasbancă în cadrul programului Liniei de Creditare EU4Business – EBRD în decembrie 2016 a înregistrat o cerere înaltă. 12 IMM-uri au beneficiat deja de finanțarea BERD, iar numărul de solicitări este în continuă creștere.

Dimitri Gvindadze, Șeful oficiului BERD la Chișinău, a declarat: „Am fost impresionați de interesul de care s-a bucurat primul împrumut din acest program și încurajăm companiile din Moldova să solicite finanțare asociată cu componenta de grant, pe care o oferim împreună cu UE. Investițiile în standarde mai ridicate și îmbunătățirea calității vor ajuta IMM-urile locale să devină competitive pe piața UE”.

Antoine Gabizon, președintele Comitetului de Direcție – CEO Mobiasbancă, a menționat: “Noul împrumut acordat de BERD reprezintă, fără îndoială, expresia de încredere în Mobiasbancă, în calitate de valorificator al celor mai bune facilități de dezvoltare a antreprenoriatului din Republica Moldova. Echipa Mobiasbancă este orientată să ofere clienților soluții financiare avantajoase și expertiză profesionistă pentru dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii, sprijinirea acestora să acceadă pe piața europeană, contribuind, astfel, la creșterea economiei naționale”.

Astfel, întreprinderile mici şi mijlocii din toate ramurile economiei naţionale pot aplica la Mobiasbancă pentru soluţii atractive şi pe termen lung de finanţare pentru dezvoltarea afacerii, investiţii în tehnologii noi şi echipament ce corespunde standardelor UE, inclusiv:

  • granturi investiţionale în valoare de la 10% până la 15% din suma creditului contractat, plătibil la finalizarea proiectului de investiţie;
  • un spectru larg de scopuri eligibile pentru finanţare;
  • asistenţă tehnică gratuită din partea companiei lider în domeniile inginerie şi consultanţă din Italia – compania D’Appolonia S.p.A.;
  • consultanţă la nivelul implementării proiectului, cu funcţie de verificare, certificare şi validare din partea companiei Allplan.

Suma maximă care poate fi contractată de IMM-uri în limitele Liniei de Creditare EU4Business-EBRD este de 3 000 000 Euro, pe un termen maxim de 120 luni.

Sursa: mobiasbanca.mdJoin the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.