BVB întroduce noi soluţii pentru a-i stimula pe investitori să tranzacţioneze

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) continua sa aduca noi solutii pentru a-i stimula pe investitorii de retail sa tranzactioneze, iar una dintre aceste solutii vizeaza reducerea comisioanelor de tranzactionare.

Astfel, incepand de luni, 6 iulie 2015, BVB introduce un nou program pentru Market Makeri menit sa stimuleze activitatea de tranzactionare. Una dintre cele mai importante componente ale acestui program le vizeaza stimularea clientilor Market Maker-ilor pentru realizarea mai multor tranzactii intraday cu actiunile pentru care brokerul lor este Market Maker.

Ca parte a noului program si ca un stimulent pentru contributia la stimularea lichiditatii, Market Makerii pot primi stimulente pentru tranzactiile efectuate pe contul lor, daca indeplinesc anumite obligatii privind ordinele de cumparare si vanzare pe care le plaseaza.

Noul program aduce, de asemenea, o noua abordare a Market Maker-ilor, astfel ca un broker poate opta fie pentru a fi Market Maker Clasic, sau Super Market Maker pentru o anumtia actiune. Super Market Maker-ul va plasa ordine de tranzactionare (cumparare/vanzare) pentru un volum mai mare de actiuni si pentru o perioada mai mare de timp decat cele plasate de Market Maker-ul Clasic si va plati comisioane de tranzactionare la jumatate fata de cel aplicat Market Maker-ului Clasic.

Actiunile din indicele BET-XT, precum si actiunile Erste Bank (EBS) si Ropharma (RPH) sunt cele pentru care un broker poate fi Market Maker, dar, la cerere, BVB poate include pe lista si alte actiuni din componenta indicelui BETPlus. BVB va evalua programul dupa 6 luni, in vederea ajustarii/
extinderii corespunzatoare.

Astfel, prin intermediul acestei noutati introduse de BVB, investitorii vor gasi mai usor o contraparte daca vor sa cumpere, sau sa vanda actiuni pentru care exista un Market Maker.

Sursa: Bursa de Valori Bucureşti

In this article


Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.