BVB și Clubul Rotary semnează un acord de colaborare pentru promovarea educației financiare și antreprenoriale

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) impreuna cu Rotary International District 2241 Romania si Moldova au semnat un acord de parteneriat in virtutea caruia cele doua institutii vor contribui la dezvoltarea educatiei in arii precum economia, investitiile financiare si antreprenoriatul prin programe de mentorat destinate tinerilor si nu numai.

„Suntem foarte bucurosi pentru ca am semnat acest parteneriat cu Rotary International District 2241 Romania si Moldova, deoarece acesta continua eforturile noastre pentru imbunatatirea educatiei financiare si pentru incurajarea initiativelor antreprenoriale in Romania. Incurajam si alte organizatii, asociatii si chiar companii sa urmeze pasii Clubului Rotary si sa isi sustina membrii si angajatii prin participarea la cursuri gratuite de educatie financiara si piata de capital. Impreuna, avem o sansa mai mare de reusita”, a declarat Lucian Anghel, presedintele consiliului de administratie al BVB.Parteneriatul a fost semnat marti, 28 februarie 2017, de catre Mircea Solovastru, Guvernatorul Rotary International District 2241 Romania si Moldova, si Ludwik Sobolewski, directorul general al Bursei de Valori Bucuresti.

Dupa cum este precizat in acordul de cooperare, pe parcursul anului 2017, Bursa de Valori Bucuresti va organiza o serie de seminarii educationale si intalniri alaturi de Clubul Rotary, in cadrul carora BVB va prezenta membrilor Clubului Rotary activitatea, proiectele si programele sale. Aceasta implica organizarea de seminarii educationale „Fluent in Finante” in tara, precum si un proiect pilot educational „Invest Quest”, care va fi organizat la Bucuresti in perioada 29 martie – 26 aprilie 2017. Proiectul Invest Quest va consta in 5 intalniri, fiecare de aproximativ 2 ore, in care vor fi dezbatute subiecte legate de educatie antreprenoriala si investitii financiare. Printre speakerii proiectului se regasesc: Cristian Logofatu (Director Financiar, Bittnet Systems), Cosmin Malureanu (Director general, Ascendia), Adrian Mitroi (CFA, MBA, Lector universitar), Sergiu Negut (Business Angel) si Dan Rusu (Analist financiar senior, Banca Transilvania).

Seminariile Invest Quest sunt gratuite si se adreseaza tuturor persoanelor, conform motto-ului Rotary „A servi mai presus de sine insusi” prin care rotarienii sustin si ofera societatii initiative culturale, sociale si medicale. Numarul de locuri la fiecare modul este limitat la 50. Persoanele interesate isi pot rezerva deja un loc pentru modulele individuale:

  • Modulul 1: Banii fac lumea sa se invarta va avea loc pe 29 martie, de la ora 19:00 – rezerva-ti locul acum
  • Modulul 2: Cand antreprenoriatul si investitiile se intalnesc va avea loc pe 5 aprilie, de la ora 19:00 – rezervati locul acum
  • Modulul 3: Lumea investitiilor, va avea loc pe 12 aprilie de la ora 19:00 – rezerva-ti locul acum
  • Modulul 4: Cum se scrie o poveste de succes la Bursa de Valori Bucuresti? va avea loc pe 19 aprilie, de la ora 19:00 – rezerva-ti locul acum
  • Modulul 5: Cum sa-ti vinzi ideea si cum sa-ti planifici viitorul? va avea loc pe 26 aprilie, de la ora 19:00 – rezerva-ti locul acum

Aditional modulelor educationale, o competitie de tranzactionare virtuala demonstrativa se va derula in perioada 5 aprilie – 31 mai (8 saptamani), cu scopul de a oferi participantilor o experienta similara celei de a tranzactiona real pe platforma de tranzactionare Arena-XT a BVB. Inscrierea la seminar este conditionata de participarea la minimum 2 module educationale. Castigator va fi concurentul care obtine cel mai bun randament pentru un portofoliu virtual de 20.000 de lei, iar premiul de 5.000 de lei va fi oferit de Clubul Rotary.

„Mandatul de Guvernator Rotary 2016 – 2017 sta sub semnul educatiei. Inca de la preluarea mandatului, din iulie 2016, am incurajat cluburile din cadrul District 2241 Romania si Republica Moldova sa puna accentul pe educatie, indiferent de varsta sau de pregatirea celor care beneficiaza de programele noastre. In aceasta linie se inscrie si colaborarea pe care o avem acum cu Bursa de Valori Bucuresti prin care ii incurajam pe tineri, dar si pe rotarienii din alte domenii de activitate decat cel al pietei de capital, sa descopere un subiect poate prea putin promovat in societatea romaneasca. Prin implementarea proiectului vom avea ocazia sa punem la dispozitia pietei de capital oameni noi ce isi pot aprofunda cunostintele si care pot deveni viitori profesionisti din ringul bursei”, a declarat Mircea Solovastru, Guvernator, Rotary International District 2241 Romania si Moldova.

„Programul pe care l-am elaborat a fost proiectat pentru cooperarea in cadrul retelei rafinate a membrilor Clubului Rotary Romania. Se bazeaza pe initiativele strategice derulate de BVB pentru investitori, intermediari financiari profesionisti si antreprenori si serveste obiectivului nostru de a crea grupuri de competente, abilitati si cunostinte. Suntem mandri ca aceasta noua linie originala a serviciilor BVB va fi implementata in parteneriat cu una dintre cele mai renumite organizatii internationale non-guvernamentale”, a declarat Ludwik Sobolewski, Directorul general al BVB.Sursa: Bursa de Valori București

In this article


Join the Conversation

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.