Campania de informare a consumatorilor în mai multe localităţi din ţară

Ministerul Economiei și Agenția pentru Protecția Consumatorilor (APC) lansează o campanie de informare a consumatorilor, care se va desfăşura în perioada 4-20 martie 2015, în mai multe localităţi din ţară.

În acest context, APC organizează o masa-rotundă dedicată Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor cu tema „Drepturile consumatorilor la o hrană sănătoasă”. Evenimentul va avea loc la data de 13 martie 2015, ora 10.00, la sediul APC situat pe str.Vasile Alecsanadri, 78, et. 2.

Activitățile de informare se vor desfășura zilnic în mai multe localități din Republica Moldova. În cadrul acestor evenimente consumatorii vor afla mai multe despre modul corect de reclamare a produselor neconforme, de restituire a mărfii sau a contravalorii produselor neconforme, cât și despre practicile comerciale incorecte și clauzele abuzive în contracte. Iar agenții economici vor fi familiarizați cu  prevederile legale ce țin de activitatea de întreprinzător desfășurată cât și cu bunele practici în relația cu consumatorii.  

Campania de informare a consumatorilor, este organizată de Ministerul Economiei și Agenția pentru Protecția Consumatorilor pentru a marca Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor, sărbătorită tradițional pe 15 martie. 

Sursa: Ministerul Economiei

In this article


Join the Conversation

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.