UE interzice crearea celei mai mari burse de valori din lume

Tribunalului European de Primă Instanță a confirmat interdicția Comisiei Europene pentru fuziunea bursei de valori germane Deutsche Börse și cea new-yorkeză NYSE cu scopul creării celei mai mari burse de valori din lume.

Decizia Comisiei a fost justificată, autoritățile de supraveghere a concurenței nu au comis nici o eroare juridică în analiza fuziunii planificate, a anunțat tribunalul pe 9 martie la Luxemburg.

Deutsche Börse anuntă că se va conforma deciziei, dar cu toate acestea, există posibilitatea unui recurs către Curtea Europeană ca cea mai înaltă autoritate. „Compania continuă să creadă că Comisia Europeană interpretează prea restrîns noțiunea de piață„, explică Deutsche Börse.

Fuziunea Deutsche Börse și NYSE a fost blocată de către Comisia Europeană în 2012. Pînă la acel moment a mai eșuat planul fuziunii bursei de valori germane cu bursa europeana Euronext și cu London Stock Exchange (LSE).

Între timp, NYSE deja a fost absorbită de către bursa americană ICE (The Intercontinental Exchange). Ca urmare, consolidarea industriei bursiere are loc fără participarea Deutsche Börse, relatează agenția Reuters.Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.