Fii modern – depune online declaraţia privind impozitul pe venit

Declarația impozitului pe venit poate fi depusă online prin intermediul serviciului Declarația Electronică elaborat de către Centrul de Guvernare Electronică. Serviciul este implementat cu scopul de a simplifica procesul de depunere a declarațiilor a contribuabilului (persoane fizice și juridice) către serviciul fiscal.

Pentru a beneficia de serviciul Declarația Electronică contribuabilul trebuie să urmeze următorii pași:

  1. Ia-ți Semnătura Digitală Mobilă sau Semnătura Electronică a Centrului de Telecomunicații Speciale;
  2. Autentifică-te prin MPass pe servicii.fisc.md;
  3. Completează declarația pe servicii.fisc.md;
  4. Semnează documentul utilizând Semnătura Digitală Mobilă sau Semnătura Electronică CTS.

Centrul de Guvernare Electronică a lansat Serviciul Declaraţie Electronica la sfârșitul anului 2014. Toate datele introduse în formularele fiscale ale serviciului Declaraţie electronică se verifică automat, ceea ce exclude posibilitatea apariţiei greşelilor în procesul perfectării formularelor fiscale. Potrivit Codului fiscal, persoanele fizice depune Declarația pe impozitul de venit (Forma CET15).

CGE este o instituție publică, înființată în august 2010, aflată în subordinea Cancelariei de Stat și are drept scop primar dezvoltarea utilizării, de către instituţiile publice, mediul de afaceri și cetățeni, a potenţialului oferit de tehnologiile digitale. Până în prezent, Centrul de Guvernare Electronică a elaborate și dezvoltat 513 de servicii publice, dintre care 130 de servicii sunt electronice.Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.