Mi-am luat card de la Moldindconbank

Zeci de mii de oameni în Republica Moldova folosesc cardul doar pentru a scoate de pe el cash-ul odată în lună. Ai primit salariul, te-ai dus la bancomat, introdus PIN-ul vjjj – ai luat salariul și-l porți țanțoș în portmoneu. Cea mai populară procedură cu carduri bancare din țară. Tragic.

Eu recent am simțit nevoia să îmi mai fac un card, pe lângă cel salarial. După un pic de studiere a pieții am descis că îl voi face la Moldindconbank și până la urmă a fost o decizie bună și iată de ce:

card moldindconbank
sursa imagine: nicolaeapostu.com

În primul rând am rămas mulțumit de deservire, mi-au explicat că Masterecardul operează prin conturi de euro iar Visa prin dolari, iată de ce dacă merg în Europa e mai bine să folosesc master-ul iar în spațiul CSI visa – în acest fel nu pierzi la diferența de cursuri valutare. În felul acesta m-am ales cu un cont comun pentru 2 carduri. Unul fiind și contactless (asta când poți achita fără să introduci în terminal cardul, doar că păcat că la noi sunt puține POS-uri echipate cu astfel de terminale).

Aplicațiile pentru web-banking și mobile-banking mi s-au părut faine și destul de intuitive. Poate mobile banking-ul ar trebui să aibă posibilitatea de achitări, dar am înțeles că cei de la bancă lucrează asupra acestui fapt acum.

transfer moldindconbank
sursa imagine: nicolaeapostu.com
Fișca cea mai interesantă însă mi s-a părut bancomatele cash-in: sunt bancomate cărora le poți hrăni bani și ei apar în contul tău. Am avut colegi care ziceau că nu sunt suficiente, dar pentru mine e ok, am unul chiar lângă birou și în centru poți găsi suficiente. Mi s-a părut super interesant și faptul că poți alimenta contul cuiva și fără să introduci cardul, formezi un cod de cifre și poți să-i pui bani în contul soției care e la shopping și nu-i ajunge de a 14a pereche de pantofi. Sau poți trasfera de pe card pe card bani oricând folosind web interfața sau aplicația mobilă. Acum oamenii care au carduri de la Moldindconbank nu neapărat trebuie să se întâlnească ca să împrumute bani unul altuia – secolul XXI. Plus la toate mi-am activat și sms notificările ca să fiu informat de orice tranzacție, comod mai ales pentru cazurile când cineva încearcă să îți fraudeze cardul, cum a mai fost istoria cu un local din Chișinău.
plati moldindconbank
sursa imagine: nicolaeapostu.com

Într-un final, să folosești cardul doar ca să scoți de pe el salariul îmi pare la fel de eficiente ca și folosirea unui laptop numai pentru aplicația word. Nimeni nu zice că nu se poate, dar oare asta e tot ce vrei să faci?

P.S. un mare mulțumesc fetelor de la serviciu clientelă a băncii, eu am blocat cardul în prima zi de utilizare întroducând greșit PIN-ul (iată de ce apoi l-am schimbat pe unul care îl rețin mai bine) și ele foarte politicos și rapid au rezolvat problema.

Autor: Nicolae Apostu
Sursa: nicolaeapostu.comJoin the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.