Noile oportunităţi de dezvoltare și stimulare a Sectorului IMM din Republica Moldova și Bulgaria

În cadrul celei de a șaptea sesiuni a comisiei interparlamentare moldo-bulgare pentru cooperare economica, la 10 septembrie 2015 a avut loc o întrevedere între Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM) şi delegaţia bulgară in frunte cu Doamna Daniela Vezieva – Viceministru Economiei al Republicii Bulgaria, Petar Palov – Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Bulgaria, Diana Naidenova – Director Politica Economica Externa, Bronislav Denev – Consilier Economic și Comercial al Ambasadei Republicii Bulgare in București si Nikola Stojanov – Director Executiv al Agenția de promovare a Întreprinderilor Mici si Mijlocii.

Collage_3

Scopul acestei întrevederi a fost continuarea relațiilor de colaborare între instituțiile abililitate din Moldova şi Bulgaria, și nu in ultimul rând de a crea noi oportunităţi de dezvoltare şi stimulare a Sectorului IMM din ambele țări.

Părțile s-au schimbat cu informații despre experiențele acumulate şi măsurile de susținere şi instrumentele de dezvoltare a IMM-urilor. Au fost identificate problemele in calea dezvoltării IMM-urilor din Moldova, pentru care partea bulgara ar putea sa vina cu experiența sa in politicile de dezvoltare a IMM de succes din Republica Moldova.

Reiterăm că obiectivul de bază a ODIMM – ului este de a contribui la creşterea competitivității întreprinderilor mici si mijlocii din Republica Moldova, prin implementarea programelor de suport, facilitarea accesului la finanțare, promovarea acestora atât pe piața interna cit si cea externa.

Sursă: odimm.md

In this article


Join the Conversation

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.