Regulamentul privind supravegherea Depozitarului central unic al valorilor mobiliare e supus consultărilor publice

Banca Națională a Moldovei a inițiat, începând cu data de 26.03.2018, consultarea publică a Proiectului Hotărârii Comitetului executiv al BNM cu privire la aprobarea Regulamentului privind supravegherea Depozitarului central unic al valorilor mobiliare.

Elaborarea proiectului derivă din necesitatea stabilirii modalității de supraveghere a Depozitarului central de către Banca Națională a Moldovei.

Prevederile de bază ale proiectului vizează:

  • gestionarea riscurilor de către Depozitarul central;
  • modalitatea de supraveghere a Depozitarului central de către Banca Națională;
  • aplicarea de către Banca Națională a măsurilor de remediere sau sancțiunilor în cazul neîndeplinirii de către Depozitarul central a prevederilor Legale.

Recomandările pe marginea proiectului de decizie, supus consultării publice de către autoritățile și instituțiile publice interesate, pot fi expediate până la 11 aprilie 2018, pe adresa poștală: MD-2005, mun. Chișinău, bd. Grigore Vieru nr.1 sau dlui Victor Șușu pe adresa electronică: [email protected], numărul de telefon: 022 822-610.

Vezi proiectul Regulamentului privind supravegherea Depozitarului central unic al valorilor mobiliare Sursa: Banca Națională a MoldoveiJoin the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.