Vezi cum arată bancnota nouă de zece euro

ecnmy.org

Banca Centrală Europeană (BCE) a introdus o bancnotă nouă din seria „Europa” cu valoare nominală de 10 euro pentru a proteja valuta euro de bancnote contrafăcute.

Noua bancnotă conține holograma și filigrana cu portretul zeiței agriculturii și a roadelor pământului din mitologia greacă – Demetra.

„Este important ca toți cei care utilizează bancnotele euro, ar putea continua să facă acest lucru cu deplină încredere”, – a spus membrul Comitetului executiv al BCE, Yves Mersch.

Bancnotele din seria veche vor continua să fie utilizate și sunt valabile, dar vor fi eliminate treptat. Despre acest fapt BCE va anunța în prealabil.

Pregătirea pentru emiterea de noi bancnote a început în urmă cu nouă luni. Au fost efectuate o serie de măsuri, inclusiv şi adaptarea bancomatelor la noua bancnotă.

Aceasta nu este prima bancnotă emisă după noile tehnologii. În mai 2013 o altă bancnotă cu valoare nominală de 5 euro a fost emise. Această tendință va continua și în următorii ani, când vor fi emisie alte bancnote cu un grad mai înalt de siguranță.

sursa imagine: news.finance.uaJoin the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.