80,21% din acțiunile „AGAT” S.A. sunt deținute de un singur acţionar

La Bursa de Valori a Moldovei pe data de 17 noiembrie 2014 a avut loc trei tranzacții cu 1.750.818 acţiuni ale societăţii pe acţiuni „AGAT”.

În comunicatului lansat de către „AGAT” S.A., aceste acțiuni au fost cumpărate de către ÎM „Sisteme de Evaluări şi Investiţii” SRL, care a obținut în urma acestei tranzacții 41,037% din acţiunile societăţii, suplimentar la acţinile care le deţinea – 39,173%.

Datorită investiției de 1,58 mln lei, ÎM „Sisteme de Evaluări şi Investiţii” SRL  şi-a ridicat cota deţinută în capitalul „AGAT” S.A. la 80.21%.

În aşa mod, ÎM „Sisteme de Evaluări şi Investiţii” SRL a devenit acţionarul majoritar al societăţii şi are posibilitatea de a vota orice chestiune care poate fi inclusă în ordinea de zi la Adunarea generală a acționarilor.

„AGAT” S.A. a fost fondată la 1 decembrie 1994 şi este un producător autohton de țevi din polietilenă pentru apeducte, gazoducte, canalizare, ţevi tehnice pentru protecția cablurilor și fibrelor optice.

ÎM „Sisteme de Evaluări şi Investiţii” SRL este o companie creată în anul 2006 din investiții străin, care prestează servicii de consultanță.

In this article


Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.