Acționarii Mobiasbancă au acces online la informații

În premieră pentru sectorul bancar din Republica Moldova, Mobiasbancă extinde principiul de informare a acționarilor Băncii prin pagina sa web.

Scopul lansării noii platforme este de a îmbunătăți procesul de dezvăluire a informațiilor atât până, cât și după desfășurarea adunării generale a acționarilor, în conformitate cu cele mai bune practici de guvernanță corporativă, a celor mai moderne și interactive instrumente de comunicare.

Noua rubrică intitulată ”Acționari” înglobează două categorii de informații:

  • Informația publică – include informații dedicate tuturor acționarilor în scopul dezvăluirii informației conform legislației în vigoare;
  • Informația privată – poate fi accesată printr-o parolă individuală, destinată fiecărui acționar, care va avea posibilitatea de a vizualiza datele ce țin de exercitarea drepturilor și obligațiunilor în calitate de acționar al Băncii.

Mobiasbancă susține că platforma va contribui, de asemenea, la îndeplinirea cerințelor legale privind dezvăluirea informației de către bancă și acționarii săi și va spori gradul de transparență în conformitate cu standardele internaționale de guvernanță corporativă.

Potrivit Clasamentului transparenţei acţionarilor băncilor din Moldova, elaborat de Centrul Analitic „Expert – Grup” a fost reconfirmat gradul înalt de transparenţă a Mobiasbancă, inclusiv faptul că „despre marea majoritate a acţionarilor există volume mari de informaţii publice care confirmă calitatea şi valoarea lor pentru bancă”.

Sursa: mobiasbanca.mdJoin the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.