Banca Comercială Română intenționează să participe mai activ la proiectele investiționale din Moldova

Banca Comercială Română (BCR), după restructurarea filialei din Republica Moldova, intenționează să fie prezentă mai activ pe piața internă atât prin extinderea rețele de filiale, cât și prin participarea la unele proiecte investiționale în diferite domenii ale economiei naționale.  O declarație în acest sens a fost făcută astăzi de Sergiu Manea, președintele BCR SA, în cadrul unei întrevederi cu viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Octavian Calmâc.

Potrivit președintelui BCR, instituția examinează posibilitatea extinderii rețelei de filiale atât prin suplinirea acestora în municipiile Chișinău și Bălți, cât și prin deschiderea unor noi în orașul Cahul. Printre prioritățile băncii se mai numără perfecționarea serviciilor pentru clienți prin implementarea unor platforme moderne de acordare a serviciilor, lărgirea portofoliului de clienți, etc.

În cadrul discuțiilor, Sergiu Manea a reiterat interesul BCR de a veni cu investiții prin participarea la proiecte investiționale în diferite domenii ale economiei naționale, inclusiv din sectoarele agrar, energetic, infrastructurii, etc.

La rândul său, Octavian Calmîc, a salutat deciziile BCR privind prezența sa mai activă pe piața Republicii Moldova, inclusiv prin participarea la diferite proiecte investiționale. În acest context, ministrul Economiei a menționat că atragerea investițiilor străine directe în Republica Moldova și crearea unui climat investițional pentru mediul de afaceri sunt unele din obiectivele strategice ale Executivului de la Chișinău. ”În acest scop, de la momentul investirii sale, Guvernul Republicii Moldova a reușit să implementeze un set de acte normative în direcția respectivă, inclusiv și în sectorul financiar-bancar. Sporirea independenței Băncii Naționale, consolidarea poziției acestei instituții ca regulator, crearea depozitarului unic sunt doar unele din acțiunile autorităților Republicii Moldova îndreptate spre consolidarea sectorului financiar-bancar”, a subliniat viceprim-ministrul Calmîc. 

Sursa: Ministerul Economiei



Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.