Bitcoin va avea prima platformă de tranzacţionare reglementată din SUA

Bitcoin s-a apreciat puternic luni, în urma informaţiei că moneda virtuală va avea prima platformă de tranzacţionare reglementată din Statele Unite, relatează CNBC.

Compania Coinbase din San Francisco oferă deja servicii de stocare pentru utilizatorii de bitcoin şi urma să inaugureze luni o nouă platformă de trazacţionare, numită Lunar, care va deţine acordul autorităţilor de reglementare în jumătate din statele americane, între care şi California.

Compania a atras totodată fonduri suplimentare de 106 milioane de dolari, în cadrul unei operaţiuni de finanţare. Între susţinătorii Coinbase se află New York Stock Exchange şi banca spaniolă BBVA, alături de compania de servicii financiare USAA, divizia de investiţii a operatorului japonez de telecomunicaţii NTT DoCoMo şi fostul director general al Citigroup, Vikram Pandit.

Bitcoin este o monedă virtuală care permite utilizatorilor să o schimbe pe bunuri şi servicii. Moneda nu este emisă de vreo bancă centrală şi este creată online. Moneda este renumită pentru volatilitatea sa şi a fost intens criticată pentru că facilitează activităţile ilegale, având în vedere că este folosită anonim.

Reputaţia bitcoin a fost afectată de insolvenţa platformei japoneze Mt. Gox şi de suspendarea, recent, a tranzacţiilor pe Bitstamp, a doua mare platformă de tranzacţionarea a monedei în dolari.

sursa: bursa.roJoin the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.