Noi contracte futures pe cursul valutar dolar/hrivnă la Bursa de Valori a Ucrainei

Bursa de Valori a Ucrainei va lansa la 28 ianuarie 2015 noi contracte futures de tranzacţionare pe cursul valutar dolar/hrivnă şi preţul la uncia de aur, în urma deciziei luate de Consiliul de administraţie al Bursei.

Piaţa de mult a avut nevoie de aceste instrumente, în special aştepta contractele futures pe cursul valutar dolar/hrivnă. Datorită lansării acestor contracte va fi redusă presiunea pe piaţa valutară, deoarece interesul valutar speculativ va trece pe piaţa bursieră reglementată. Ne aşteptăm, de asemenea, că apariţia unui mecanism real de hedging valutar va creşte lichiditatea pe piaţa de capital” a declarat Oleg Tkacenko, preşedintele Consiliului de administraţie al Bursei.

Tkacenko a mai adăugat: „În plus, contractele futures pe cursul valutar dolar/hrivnă vor fi foarte interesante pentru investitorii străini, pentru care riscul valutar este unul dintre factorii cheie în decizia de a investi în activele ucrainene„.

Noile instrumente măresc posibilităţile participanţilor pe piaţă: permit asigurarea riscului valutar, precum și pot fi utilizate de către investitori în diferite strategii de investiţie. Este de aşteptat că instrumentele vor fi utilizate de un cerc mare de participanţi cum ar fi: investitorii locali şi străini, sectorul real al economiei (exportatori şi importatori) şi băncile comerciale autohtone.

La 19 decembrie 2014, Banca Naţională a Ucrainei împreună cu Bursa de Valori a Ucrainei au convenit la forma contractului futures iar la 13 ianuarie 2015 au început primele teste. La fel, Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare şi Pieţei de Capital la 20 ianuarie 2015, a eliberat permisiunea pentru tranzacţionarea acestor contracte.Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.