Care sunt cele trei bănci participante în cadrul Programului de stat ”Prima casă”?

parteneri prima casa

La 21 martie 2016, Ministerul Finanțelor împreună cu Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) au lansat Programul de stat ”Prima casă”.

În cadrul evenimentului de lansare a fost anunțat că din 26 martie 2017 cetățenii pot depune cereri de finanțare la băncile care au semnat contracte de colaborare.Primele trei bănci care au devenit partenere în cadrul Programului sunt:

1. Moldova-Agroindbank – se situează pe locul I în clasamentul performanței bancare. Banca are o rețea de 66 surcusale și 121 agenții, și deține o pondere de 32,7% din toate creditele acordate de sectorul bancar.

2. Moldindconbank – se situează pe locul III în clasamentul performanței bancare. Banca are o rețea de 63 surcusale și 131 agenții, și deține o pondere de 19,5% din toate creditele acordate de sectorul bancar.

3. Victoriabank – se situează pe locul IV în clasamentul performanței bancare. Banca are o rețea de 34 surcusale și 58 agenții, și deține o pondere de 11,64% din toate creditele acordate de sectorul bancar.

Ministerul Finanțelor și ODIMM urmează să semneze contracte de colaborare și cu alte bănci comerciale care își vor arată disponibilitatea să participe în cadrul Programului.

Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.