Escrocii trec la creditele online de la Sberbank

În Federația Rusă escrocii au început să utilizeze în mod activ creditele online pentru a garanta furtul unei sume mari de bani de la victime.

Atacatorii sună sub pretextul că sunt angajații băncii și informează că niște ”escroci” vor să obțină un credit pe numele victimei. Respectiv, pentru a preveni acțiunile penale și a respinge cererea, aceștia solicită victimei să acceseze aplicația Sberbank și să completeze independent o cerere de credit pentru aceeași sumă pentru care ar fi încercat ”escrocii” să solicite creditul menționat.

Victima este, de asemenea, ademenită că colaborarea sa va ajuta identificarea ”escrocilor” și specialiștilor corupți din interiorul băncii.

Uneori, Sberbank refuză să acorde credite online și atunci victima poate fi salvată, dar dacă banca aprobă eliberarea creditului atunci escrocii respectă schema standardă – cer că victima să transfere bani într-un „cont sigur” sau să furnizeze codul OTP (One-Time PIN) primit prin SMS de la bancă pentru autorizarea retragerii banilor din conturi.

Fii prudent! În Republica Moldova tot există escroci. Nu dezvălui nimănui datele tale bancare. În cazul în care te telefonează cineva și se declară angajatul băncii, ascultă-l ce-ți spune, dar nu întreprinde nimic din cele ce-ți cere. Telefonează la Serviciul Contact Center al băncii în care te deservești și solictă confirmare că persoana care te-a telefon este angajatul băncii și că cele menționate sunt întradevăr autorizate de bancă ca să-ți fie livrate.  Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.