ODIMM anunță lansarea unui nou Proiect pentru tineri – JOBs for YOUTH

Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) din Republica Moldova în parteneriat cu Organizația Publică de tineret „Noua Generație a Europei” din Ucraina a lansat proiectul transfrontalier „Joint Opportunities in Business for Youth (JOBs for YOUTH)”.

Evenimentul a reunit reprezentanţi ai Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, autorităţilor publice centrale, organizaţiilor partenere, oameni de afaceri, precum și tineri potențiali antreprenori.Iulia Cositin, Secretar general de statal Ministerului Economiei și Infrastructurii a subliniat că tinerii sunt o forță motrice a economiei unei țări, iar susținerea acestora în inițierea și dezvoltarea afacerilor este o prioritate a Guvernului Republicii Moldova și a Ministerului Economiei și Infrastructurii. „Felicit echipa ODIMM cu ocazia lansării unui proiect transfrontalier ce vine să ofere o oportunitate unică tinerilor din Republica Moldova și Ucraina, ce vor putea face schimb de experiență, crea parteneriate și vor beneficia de instruire și asistență în inițierea unor afaceri inovatoare ”, a afirmat Iulia Costin.

Fabien Schaeffer, reprezentant al Delegației Uniunii Europene la Chișinău a menționat că atât Republica Moldova cât și Ucraina se confruntă cu o serie de probleme economice și sociale similare. „Cea mai bună soluție este să creăm tinerilor un viitor în țară, pentru că fără tineri nu există țară și nu există viitor”, a reiterat oficialul european.

Cătălina ARGHIR, reprezentanta Agenției Germane de Cooperare (GIZ Moldova) a menționat că : „JOBs for YOUTH este un proiect transfrontalier care va facilita cooperarea dintre tineri și organizații de suport din Ucraina și Republica Moldova, pentru că doar prin cooperare putem avea succes și putem obține rezultate frumoase”.
Petru Gurgurov, Director general interimar al ODIMM a evidențiat rolul și misiunea organizației în susținerea antreprenorilor din Republica Moldova, inclusiv pentru cei tineri, printr-o serie de programe de suport. „Ne bucurăm să oferim tinerilor o nouă șansă și anume proiectul „Oportunități comune în afaceri pentru tineri”. Este un proiect creat în baza unei experiențe de succes, în cadrul programului transfrontalier România – Moldova – Ucraina, prin care am reușit să conectăm tineri din Republica Moldova cu cei din România”, a afirmat Petru Gurgurov.

Vladimir Pavel, Director al consiliului administrativ al Organizației de tineret „Noua Generație Europeană” din Ismail, Ucraina, a menționat că instituția pe care o reprezintă implementează proiecte dedicate tinerilor în diverse domenii de activitate: sport, cultură și în sfera afacerilor: „Dorim să oferim tinerilor cât mai multe oportunități și îi încurajăm să beneficieze de acest proiect”.

Programul își propune să susțină 60 de tineri cu vârste cuprinse între 18-35 ani, din Republica Moldova și Ucraina (Cernăuți, Odesa și Vinița), în inițierea unor afaceri inovatoare, cu impact puternic transfrontalier social și economic.

„Proiectul are obiective ambițioase, instruirea tinerilor din ambele țări, încurajarea participării acestora la Seed Forum-uri precum și crearea unei platforme de asistență și consultare on-line privind scrierea unui plan de afaceri”, a afirmat Oxana Paladiciuc, managerul Programului.

La eveniment au participat organizații de suport și tineri antreprenori beneficiari ai unor proiecte similare, care au împărtășit experiența lor.Sursa: ODIMMJoin the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.