ODIMM va crea noi module de instruire și consultanță pentru exportatori

În contextul dezvoltării noilor instrumente pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (IMM), reprezentanții Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului IMM (ODIMM) au fost informați privind rezultatele cercetării calitative ce vizează provocările cu care se confruntă exportatorii în momentul exportului și intrării pe noi piețe. În urma studiului efectuat, ODIMM va crea noi module de instruire și consultanță pentru antreprenorii exportatori.

Studiul a fost elaborat în cadrul proiectului Băncii Mondiale pentru Ameliorarea Competitivității “Focus grupuri cu exportatori pentru dezvoltarea programului de formare personalizat pentru exportatori și implementarea conceptului de instruire a formatorilor pentru personalul ODIMM”.În cadrul cercetării au fost realizate 8 focus grupuri cu reprezentanți ai companiilor mici și mijlocii care au avut experiențe în export de mărfuri, produse și /sau servicii, precum și potențiali exportatori. La discuții au participat antreprenori beneficiari ai Programelor ODIMM, cât și rezidenți ai Incubatoarelor de Afaceri din orașele Sângerei, Nisporeni și Ceadâr-Lunga.

Analiza a oferit o imagine complexă privind situația actuală a activităților de export prin prisma percepțiilor și viziunii antreprenorilor și a permis identificarea provocărilor și necesităților de instruire și consultanță în procesul de export sau pregătirea pentru export. După această sesiune de informare ODIMM în colaborare cu Gateway & Partners va dezvolta un program de pregătire antreprenorială bazat pe module care va acoperi insuficiența de informații și cunoștințe ale antreprenorilor privind procedurile de export.

echipa ODIMM
ODIMM echipa
ODIMM Crigan
ODIMM FGC
ODIMM Comerzan
ODIMM export

Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.