Starbucks și distribuitorul Whole Foods au început să accepte Bitcoin

Starbucks și distribuitorul Whole Foods au început să accepte Bitcoin ca plată pentru bunuri și servicii. Anterior, Amazon și un lanț de magazine de îmbrăcăminte Nordstrom au anunțat introducerea unei opțiuni similare pentru clienți.

Transferul de fonduri și conversia acestora în fiat (USD, EUR) și viceversa se face prin utilizarea serviciului de plată Flexa, care funcționează împreună cu platforma de criptomonede Gemini. Procedura de plată în sine este foarte asemănătoare cu cea de la Apple Pay, dar în acest caz aplicația este utilizată sub formă de portofel sau dispozitiv hardware.

„Am reușit să verific aplicația în mai multe magazine și cafenele simultan. Pentru a primi bunuri și servicii, este suficient să aduci pur și simplu un smartphone sau un portofel de criptomonede hardware la terminal și să-l activați cu un senzor de amprentă sau o parolă. După aceasta, în câteva secunde, sistemul contactează serverele și emite o chitanță de plată „, a spus Jeff J. Roberts de la revista Fortune.

Unii comercianți cu amănuntul din SUA susțin, de asemenea, aplicația Spedn care are o listă mai largă monede: Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum și stablecoin-ul Gemini Dollar. La necesitate, orice monedă pot fi convertită în dolari pentru ușurința decontării.Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.