Ai șansa să cumperi cafea de la Starbucks cu Bitcoin

Compania Starbucks intenționează să înceapă să vândă cafea pentru bitcoin. Plata pentru băutură se va face cu sprijinul platformei criptomonetare Bakkt. Reprezentanții bursei Intercontinental Exchange au menționat că negocierile sunt deja în curs de desfășurare cu Starbucks.

Starbucks a anunțat că a semnat anul trecut un contract cu Bakkt. Atunci, mulți reprezentanți ai comunității au fost nedumeriți, deoarece nu au putut găsi legătura dintre criptomonede și băutura fierbinte vândută de companie. Starbucks la acel moment nu a explicat scopul colaborării, dar a menționat că intenționează să devină parte a comunității Bitcoin și a altor criptomonede.

În calitate de metodă de plată pentru cumpărarea cafelei și ale altor produse, Starbucks va folosi platforma Bakkt. Aceasta nu numai că poate face tranzacții, ci și convertarea monedelor tradiționale (Fiat) în timp real. Starbucks va face, de asemenea, un sistem separat de raportare pentru activele digitale.

Este demn de remarcat faptul că Starbucks nu și-a investit resursele financiare proprii în platformă. Contractul prevedea reguli clare de cooperare, potrivit cărora compania ar trebui să accepte plățile numai în aplicația corespunzătoare. Cum anume inovația va influența costul cafelei încă nu se știe.Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 comment

  1. Starbucks și distribuitorul Whole Foods au început să accepte Bitcoin • EDUFIN.MD Răspunde

    […] Starbucks și distribuitorul Whole Foods au început să accepte Bitcoin ca plată pentru bunuri și servicii. Anterior, Amazon și un lanț de magazine de îmbrăcăminte Nordstrom au anunțat introducerea unei opțiuni similare pentru clienți. […]