Un acţionar al EUROCREDITBANK doreşte să deţină majoritatea absolută

Cetateanul irakian Mahmood Mohammed Shakir Mahmood a primit la 12 martie 2016 acceptul Consiliului de administratie al Comisiei Nationale a Pietei Financiare (CNPF) sa desfasoare o oferta de preluare benevola a 20% din actiunile BC „EUROCREDITBANK” S.A.

Ofertantul Mahmood Mohammed Shakir Mahmood detine la moment 41,22% din actiunile BC „EUROCREDITBANK” S.A., care le-a obtinut in urma participarii la privatizarea cotei Statului si la o emisiune de actiuni de tip inchisa efectuata de banca.

Oferta de preluare benevola se organizata in perioada 23 martie – 05 aprilie 2016 de catre intermediarii financiari: Societatea de Valori Mobiliare „IUVENTUS-DS” S.A. si Societatea de Registru „Grupa Financiara” S.A.

Mahmood Mohammed Shakir Mahmood a propus in cadrul ofertei un pret de 17,40 lei per actiune. Astfel, investitia pentru 20% din actiunile bancii se va ridica la 48,02 milioane de lei, care ii va permite sa detine majoritate absoluta in proportie de 61,22% in actionariatul BC „EUROCREDITBANK” S.A.

Autor: Dionisie Comerzan


Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.