​MAIB continuă să investească în educaţia de calitate şi să premieze performanţele studenţilor

Cei mai buni dintre cei mai performanţi studenţi ai ţării au fost şi în acest an premiaţi de Moldova Agroindbank şi Orange Moldova în cadrul programului „Burse de Merit”, ediţia a XXIII-a.

Programul se desfăşoară an de an sub egida Consiliului Rectorilor din Republica Moldova şi este implementat de Centrul de Informaţii Universitare.

La ceremonia festivă de premiere a excelenţei academice, 50 de finalişti ai programului au primit o bursă în valoare de 12 000 lei fiecare pe cardul bancar de la MAIB, precum şi sfaturi preţioase de viaţă: să înveţe continuu pe tot parcursul vieţii, să valorifice oportunităţile de studii inclusiv peste hotare, dar să implementeze bunele practici acasă, în Republica Moldova şi tot în ţară să se angajeze şi să contribuie la dezvoltarea economiei şi a comunităţii.

“Sunteţi cei mai buni dintre cei mai buni aici acasă, iar într-o lume a globalizării cu siguranţă veţi avea o multitudine de posibilităţi să atingeţi excelenţa. Oriunde aţi fi, nu uitaţi unde vă sunt rădăcinile. Dacă alegeţi să plecaţi, fiţi mesagerii Republicii Moldova, preluaţi cele mai bune practici şi nu uitaţi să reveniţi pentru a le implementa şi acasă. Vă aşteptăm şi în calitate de colegi de muncă în echipa Moldova Agroindbank”, a declarat Serghei Cebotari, Preşedintele MAIB.

La ediţia curentă au depus dosarele de înscriere 221 studenţi de la 18 instituţii de învăţământ superior din ţară. O comisie independentă de experţi constituită din reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, ai comunităţii academice şi societăţii civile au evaluat dosarele şi prestaţia candidaţilor la o probă scrisă, iar în rezultat Bursele de Merit au fost revendicate de 35 de studenţi din ultimul an de studii (ciclul licenţă) de la 9 instituţii universitare şi 15 studenţi din primul an de studii (ciclul masterat) de la 7 instituţii din ţară.

Programul “Burse de Merit” a fost lansat în anul 1996, iar din 2001 Moldova Agroindbank este partener al programului, fiind unul dintre cele mai importante proiecte de responsabilitate socială corporativă ale MAIB dedicate susţinerii educaţiei şi a tinerilor studioşi din ţară.

Pe parcursul celor douăzeci şi trei de ediţii ale programului “Burse de Merit” au participat 5700 de studenţi, iar 1500 au devenit finalişti, beneficiind de burse.

Vezi și:
Global Finance: Moldova Agroindbank este cea mai bună bancă din Moldova

Sursa: maib.md

In this article


Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.