Prognozele Băncii Mondiale pentru Ucraina

Conform prognozei Băncii Mondiale, Produsul Intern Brut al Ucrainei până la finele 2014 va scădea cu 8%. Acest fapt se datorează conflictului existent în estul Ucrainei. Conflictul distruge activitatea economică, împiedică colectarea impozitelor, afectează în mod negativ exportul şi diminuează simţitor încrederea investitorilor străini.

Inflația în Ucraina la finele acestui an va ajunge până la nivelul de 19% iar în 2015 se va menține la nivelul de 10%. Despre acesta se spune în declarația economistului Băncii Mondiale Anastasia Golovach. De asemenea se menționează că Banca Mondială nu vede vreun risc ca rata inflației în 2015 să depășească limita de 10%.

În cazul în care situația în țară se va stabiliza, PIB-ul se așteaptă să crească doar în a doua jumătate al anului 2015 iar spre finele anului 2016 să crească aproximativ cu 3.5%. Anastasia Golovach accentuează despre importanţa creşterii exporturilor, atragerea investitorilor şi continuarea reformelor în pofida tuturor crizelor existente.

In this article


Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.