Regulamentul cu privire la calculul drepturilor de vot și înregistrarea transferului dreptului de proprietate asupra acțiunilor băncilor este supus consultării publice

Banca Națională a Moldovei (BNM) a inițiat, începând cu 26 aprilie 2018, consultarea publică a proiectului Hotărârii Comitetului executiv al BNM „Pentru modificarea și completarea Regulamentului cu privire la calculul drepturilor de vot și înregistrarea transferului dreptului de proprietate asupra acțiunilor băncilor”.

Proiectul hotărârii este inițiat în contextul Legii nr.202 din 6 octombrie 2018 privind activitatea băncilor. Beneficiarii proiectului hotărârii sunt băncile din Republica Moldova.Rezultatul scontat ca urmare a implementării proiectului de hotărâre constă în ajustarea terminologiei în corespundere cu Legea nr.202 din 6 octombrie 2017 și cu actele normative de domeniu. Respectiv, proiectul hotărârii conține concretizări privind calcularea dreptului de vot în vederea aplicării prevederilor art.45-52 din legea nominalizată ce ține de determinarea mărimii unei dețineri calificate în capitalul social al băncii.

Corespunzător, sunt expuse completări și la declarațiile privind activitatea concertată sau lipsa activității concertate a acționarului, ca urmare a transferului dreptului de proprietate asupra acțiunilor băncilor, inclusiv ce țin de indicarea în mărimi absolute și relative a deținerii în capitalul social al băncii și a deținerii aferente transferului preconizat al dreptului de proprietate asupra acțiunilor băncii.

Punerea în aplicare a dispozițiilor legale introduse prin proiectul hotărârii nu va implică cheltuieli suplimentare pentru calcularea drepturilor de vot și înregistrarea transferului dreptului de proprietate asupra acțiunilor băncilor.

Recomandările pe marginea proiectului hotărârii, supus consultării publice, pot fi expediate până pe data de 14 mai 2018 pe adresa electronică: [email protected] sau pe adresa poștală: bd. Grigore Vieru nr.1, MD – 2005, mun. Chișinău, sau pot fi comunicate la numărul de telefon 022 822 442.

Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.