(doc) Noile Reguli ale Bursei de Valori a Moldovei

Consiliul de Administraţie al Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare (CNPF) a aprobat în cadrul şedinţei din 8 mai 2015, Regulile pieţei reglementate Bursei de Valori a Moldovei (BVM), act normativ care ulterior a fost publicat la 15 mai 2015 în Monitorul Oficial.

CA al CNPF a hotărât să nu accepte unele prevederi din Regulile pieţei reglementate aprobate de Consiliul BVM expuse în:

  • punctul 39.4 literele a), b) şi g) din articolul 39 “Reguli de tranzacţionare în Secţia tranzacţiilor directe. Mecanismele pieţei bursiere directe”;
  • articolul 40 “Condiţii speciale pentru tranzacţiile de vînzare-cumpărare, schimb şi REPO, executate în Secţia Tranzacţiilor Directe”;
  • punctul 41.3 din articolul 41 “Alte tipuri de tranzacţii înregistrate pe piaţa reglementată”.

Totodată, a fost prescris ca BVM să elaboreze reglementările în conformitate cu cele mai bune condiţii referitoare la:

  • tranzacţiile directe;
  • tranzacţiiile cu pachete unice;
  • anularea tranzacţiilor.

Respectiv, Hotărârea Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare nr. 31/10 din 18.12.2003 ”Cu privire la aprobarea Regulamentului privind organizarea şi efectuarea tranzacţiilor cu pachetele unice de valori mobiliare” şi Hotărârea CNPF nr. 62/14 din 26.12.2008 ”Cu privire la aprobarea Regulilor Bursei de Valori a Moldovei” au fost abrogate.

Regulile pieţei reglementate Bursei de Valori a MoldoveiJoin the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.